Bize Ulaşın

Türk Vatandaşlığının Evlenme Yolu ile Kazanılması

Anasayfa / Makale & Blog /Türk Vatandaşlığının Evlenme Yolu ile Kazanılması

Mersin Türk Vatandaşlığının Evlenme Yolu ile Kazanılması
Türk Vatandaşlığının Evlenme Yolu ile Kazanılması

Türk Vatandaşlığı iki yolla kazanılabilir bunlardan ilki doğumla Türk vatandaşlığının kazanılması, ikincisi ise sonradan Türk vatandaşlığının kazanılmasıdır. Bu yazımızda Mersin Vatandaşlık Avukatı olarak Evlilik Yoluyla Türk Vatandaşı Olma Şartları konusunu açıklayacağız.

 

Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması Şartları Nelerdir?

Türk vatandaşlığının evlenme yoluyla kazanılması 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 16.maddesinde düzenlenmiştir. Türk vatandaşı ile evlenen bir yabancı kendiliğinden Türk vatandaşı olamaz. İlgili kanun maddesine göre Evlenme yoluyla Türk vatandaşlığının kazanılması şartları şunlardır;

Türk Vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancı kişinin Türk vatandaşı ile en az üç yıldan beri evli olması gerekmektedir. Eşlerin aile birliği içerisinde yaşaması gerekmektedir. Türk vatandaşlığının kazanılması için evlilik birliğine aykırı davranmamak gerekmektedir. Ayrıca evlilik yoluyla Türk Vatandaşlığının kazanılabilmesi için yabancı eşin kamu güvenliğini tehdit edecek bir halin bulunmaması gerekmektedir.

 

Türk Vatandaşlığına Başvurmak İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Türk vatandaşı ile evlenerek Türk vatandaşı olmak isteyen yabancının Vatandaşlık Başvurusu yaparken hangi belgelere ihtiyacının olduğunu Mersin Yabancılar ve Vatandaşlık Avukatı olarak bu yazımızda açıklayacağız.

Türk Vatandaşı olmak için hangi belgeler gerekir, sorusu Türk Vatandaşı olmak isteyenlerin en çok merak ettiği sorulardandır.

 

Evlilik Yoluyla Türk Vatandaşlığı başvurusu için gerekli belgeler şunlardır;

  • Türk Vatandaşlığına Başvuru Formu
  • 2 Adet biyometrik fotoğraf,
  • Türk Vatandaşı olmak isteyen kişinin tüm kimlik bilgilerini gösteren belgenin noter tasdikli Türkçe tercümesi,
  • Yerleşim yeri Türkiye'de en son tarihli ikamet belgesi,
  • Hangi devlet vatandaşı olduğunu gösteren pasaport veya benzeri belge,
  • Türk Vatandaşlığı başvurusu yapan kişi hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunuyorsa mahkeme kararının onaylı bir örneği,
  • Türk Vatandaşlığı başvurusu için gerekli bedelinin Maliye veznesine yatırıldığını gösteren makbuz.

 

Türk Vatandaşlığı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türk vatandaşı olmak isteyen yabancı kişinin en çok merak ettiği soru Türk vatandaşlığı başvurusu nereye yapılır sorusudur. Türk Vatandaşlığı başvurusu valiliğe bizzat veya özel yetkili vekâletname verilen avukat ile yapılabilir.

Evlilik Yolu ile Türk Vatandaşı olmak isteyen yabancı uyruklu şahsın ikamet izni olması gerekmektedir. Mersin Vatandaşlık Avukatı, Mersin Avukat olarak müvekkillerimize Türk Vatandaşlığının Kazanılması, Türk Vatandaşlığı Başvurusu Nereye Yapılır, Türk Vatandaşlığı Başvurusu Nasıl Yapılır, Türk Vatandaşlığı Nasıl Kazanılır, Evlenme Yolu ile Türk Vatandaşı Nasıl Olunur, İkamet İzni Nasıl alınır, ikamet izni nasıl uzatılır konularında en iyi Mersin Avukat hizmeti vermekteyiz.

 

Yabancı Eş Türkiye’de İkamet Etmek Zorunda mı?

Türk Vatandaşı olmak isteyen yabancı eşin Türkiye’de ikamet etme zorunluluğu yoktur.

 

Vatandaşlığı Kazanma İşlemleri Ne Kadar Sürer?

Yıldız & Düzen Hukuk Bürosu olarak müvekkillerimize Mersin Vatandaşlık Avukatı, Mersin Vatandaşlık Kazanma Avukatı, Mersin Yabancılar AvukatıTürk vatandaşı nasıl olunur, Evlenerek Türk Vatandaşı nasıl olunur, vatandaşlık başvurusunun iptali, Türk vatandaşı olma şartları, Suriyeliler Türk Vatandaşı Nasıl Olur konularında en iyi avukatlık ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

YILDIZ & DÜZEN Hukuk Bürosu Türkiye’nin ve Akdeniz Bölgesi’nin en büyük limanlarından birine ev sahipliği yapan ve bölgedeki temel ticaret merkezlerinden biri olan Mersin’de kurulmuş bir hukuk bürosudur.
Sosyal Medya Hesaplarımız
Online Ödeme İçin Tıklayınız.
İLETİŞİM BİLGİLERİ
ADRES
Mahmudiye Mahallesi Bahçeler Caddesi Matiat İş Merkezi Kat:1 No:5 Akdeniz / MERSİN

TELEFON
+90 552 605 45 33

E-POSTA
info@yildizduzenhukuk.com